Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka śniadaniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło
salami 1 plasterek
sałata 1 liść
pomidorki koktajlowe 1 sztuka
rzodkiew 1 sztuka
ogórek 4 grubsze plasterki
bazylia do smaku
oregano do smaku
zioła prowansalkie do smaku
szczypiorek
bułka 1 sztuka
ser żółty 1 plasterek

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka śniadaniowa

Bułkę przekroić na pół, posmarować obie połówki masłem. Na jednej z nich (dolnej) położyć liść sałaty i plasterek sera. Szczypiorek drobno pokroić i posypać go na wierzch sera a na to położyć plasterki rzodkiewki. Następnie położyć plasterek salami. Pomidorki pokroić i ułożyć na salami, posypać ziołami (najlepiej świeżymi) a na to położyć plastry ogórka. Przykryć drugą połówką bułki. Smaczenego!

Bułkę można zawinąć w folie śniadaniową i spożyć w pracy, w szkole lub w wolnej chwili po paru godzinach i jest równie smaczna i pożywna! Smaki przez pare godzin sobą przechodzą, aromaty się uzupełniają.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 28.02.2011 23:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak