Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka rustykalna z jajkiem

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1
szczypiorek 1 łyżka
cebula dymka ze szczypiorkiem 1
sól
Pieprz biały mielony Prymat
masło 1 łyżka
boczek wędzony 3 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka rustykalna z jajkiem

Boczek przesmażyć na patelni na rumiano. Na tłuszczu z boczku usmażyć jajko sadzone, doprawić. Bułkę przekroić na pół, posmarować masłem i zrumienić płaską stroną na patelni lub grillu. Złożyć kanapkę: do środka włożyć boczek, plasterki dymki, jajko, posypać szczypiorkiem. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 16.02.2014 22:27
szybko i smacznie:)
Olga_SK 04.08.2013 12:22
Na drugie śniadanie by mi się teraz taka przydała :D
Iwona56 29.07.2013 21:45
Wyglada apetycznie
dwa pokoje z kuchnią 29.07.2013 14:43
uwielbiam takie buły!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak