Bułka rustykalna z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1
  • szczypiorek

    1 łyżka
  • dymka

    1
  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • masło

    1 łyżka
  • boczek wędzony

    3 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek przesmażyć na patelni na rumiano. Na tłuszczu z boczku usmażyć jajko sadzone, doprawić. Bułkę przekroić na pół, posmarować masłem i zrumienić płaską stroną na patelni lub grillu. Złożyć kanapkę: do środka włożyć boczek, plasterki dymki, jajko, posypać szczypiorkiem. Podawać na ciepło.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 16.02.2014 22:27
szybko i smacznie:)
Olga_SK 04.08.2013 12:22
Na drugie śniadanie by mi się teraz taka przydała :D
Iwona56 29.07.2013 21:45
Wyglada apetycznie
dwa pokoje z kuchnią 29.07.2013 14:43
uwielbiam takie buły!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat