Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułka hamburgerowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna pół kg
mleko 150 ml
woda 150 ml
cukier 2 łyżeczki
masło 2 łyżki roztopionego
drożdże 7 gr
sól 1 łyżeczka
sezam do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: bułka hamburgerowa

Kroki postępowania

1
drożdże mieszamy z cukrem i 4 łyżkami ciepłego mleka, zostawiamy na 10 minut
następnie dodajemy do mąki mieszamy powoli dodając mleko -letnie wodę ,sól oraz masło i wyrabiamy,przykrywamy miską i odstawiamy ciasto do wyrośnięcia na półtorej godziny
Krok 1 - bułka hamburgerowa  foto
2
z wyrośniętego ciasta formujemy bułki
Krok 2 - bułka hamburgerowa  foto
3
przekładamy na blaszkę i przykrywamy ściereczka na 40 minut
Krok 3 - bułka hamburgerowa  foto
4
posypujemy sezamem
Krok 4 - bułka hamburgerowa  foto
5
pieczemy w temp.200 stopni przez 5 minut,następnie zmniejszamy temp do 180 i następne 10 minut
SMACZNEGO
Krok 5 - bułka hamburgerowa  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 21.03.2015 18:07
Nigdy nie robiłam sama wiec zapisuję przepis :)
Lucan 20.03.2015 19:47
domowe są najlepsze;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak