Przepis i sposób przygotowania na: Bułka drożdżowa z serem
Kroki postępowania
Drożdże rozetrzeć z jedną łyżką cukru, z 10 dag mąki,1/3 szklanki ciepłego mleka i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
mąka | 60 dag |
drożdże | 4 dag |
mleko | 1/2 litra |
żółtko jajek | 2 szt |
jajko | 1 szt |
cukier | 10 dag |
cukier waniliowy | 1 szt |
aromat waniliowy | 1 szt |
masło | 10 dag |
sól | szczypta |
tłuszcz do formy | |
mąka | do formy |
twaróg | 1/2 kg |
masło | 5 dag |
cukier | 15 dag |
jajko | 3 szt |
aromat waniliowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: