Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka drożdżowa z rodzynkami / z automatu /

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna tortowa 400 gram
mleko 180 ml
drożdże świeże 20 gram
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
cukier 60 gram
masło stopione 80 gram
sól 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
rodzynki 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka drożdżowa z rodzynkami / z automatu /

-składniki ciasta umieścić w formie maszyny do wypiekania pieczywa w kolejności:mleko, rozbełtane jajko, stopione masło, sól i cukier z cukrem waniliowym ,skórkę cytrynową, mąkę i na wierzch drożdże rozpuszczone w odrobinie cukru.
- nastawić program do wypieku słodkiego/ pozostałe ustawienia w/g zaleceń producenta/
- po usłyszeniu sygnału dźwiękowego wsypać rodzynki.
- Usunąć mieszadła /po ostatnim wymieszaniu ciasta/
- 15 min przed końcem programu posmarować wierzch białkiem lub żółtkiem.
-.......spokojnie poczekać, aż automat da sygnał, że pieczywo jest gotowe.
- wyjąć z formy i przestudzić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak