Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułka drożdzowa z rabarabrem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
drożdże 3 dkg
woda 1,5 szkl
mleko 1,5 szkl
cukier 1 szkl
pomarańcza skórka 1 szt
cukier 1 szt
rabarbar 1 kg
sól szczypta
masło 0,5 kostki
mąka 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: bułka drożdzowa z rabarabrem

Kroki postępowania

1
jajka ubijamy z 0,75 szkl cukru
Krok 1 - bułka drożdzowa z rabarabrem foto
2
z mąki 0,5kg wody i mleka robimy zaczyn i pozostawiamy ok 2 godz
Krok 2 - bułka drożdzowa z rabarabrem foto
3
nastepnie do zaczynu dodajemy ubite jajka roztopione masło i pozostałe składniki startą skórkę wyrabiamy ciasto ok 15 min (mąki mozemy dac mniej jeśli aby ciasto było nie twarde)
Krok 3 - bułka drożdzowa z rabarabrem foto
4
postawiamy ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu
Krok 4 - bułka drożdzowa z rabarabrem foto
5
w tym czasie kroimy rabarbar na małe kawałki i mieszamy z ciastem wylewamy na wysmarowaną formę
Krok 5 - bułka drożdzowa z rabarabrem foto
6
pieczemy 1 godz
Krok 6 - bułka drożdzowa z rabarabrem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia37 15.01.2016 16:50
O TAK DROŻDŻOWE Z RABARBAREM PYCHA
Renata22 08.07.2013 15:47
uwielbiam takie drożdżowe wypieki;)
fotoviderek 01.07.2013 07:32
Świetna bułeczka :)
artur7 25.06.2013 10:52
smaczny pomysl na bulke
Katarzyna59 25.06.2013 08:45
świetny przepis
Papryczka 24.06.2013 20:22
pyszna bułka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak