Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulion z pieczonego kurczaka ( na mleku w proszku)

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1
udko z kurczaka 1
mleko w proszku kilka łyżek
cebula
marchew 1-2 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion z pieczonego kurczaka ( na mleku w proszku)

Po umyciu i wysuszeniu mięsa, obsypujemy je mlekiem w proszku.
Mięso wkładamy do blaszki i pieczemy w piekarniku ( 180-190 C) aż nabierze mocno złotego koloru. Możemy podlewać odrobiną wody.
W saganku nastawiamy wodę , solimy i gdy się zagotuje wkładamy upieczone mięso , cebulę i marchewkę.
Gotujemy na wolnym ogniu ok. 30 minut.
Z tej porcji wychodzi ok. 500 ml intensywnego bulionu i nieziemskim zapachu a mięso jest jakby bardziej "kremowe?".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tobi1989 12.03.2016 09:45
O ciekawe ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak