Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bulion z lina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lin 1 kg
cebula 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie 5 ziaren
sól
żółtko jajek 1

Przepis i sposób przygotowania na: bulion z lina

Ugotować wywar z włoszczyzny, cebuli i przypraw. Lina sparzyć, usunąć łuski, wypatroszyć, uciąć głowę, opłukać. Wywar wlać do płaskiego rondla, zagotować. Włożyć rybę, gotować na małym ogniu ok. 25 minut. Podprawić surowym żółtkiem, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 24.02.2011 16:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak