bulion z kaczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1/4 szt.
  • włoszczyzna

    1 szt.
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    2 łyżki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaczkę oczyścić i zagotować odcedzić. Zalać wodą i zagotować. Dodać obraną i pokrojoną włoszczyznę. Gotować do miękkości warzyw, dodać przyprawę Kucharek i posypać pieprzem. Można pić ze szklanki,albo dodać makaron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mamusia1 12.09.2012 20:37
rewelacyjnie smaczny
mamusia1 12.09.2012 20:37
rewelacyjnie smaczny
mamusia1 16.11.2010 15:32
smaczny i zdrowy!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat