BULION Warzywny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda zimna

    3 litry
  • marchew

    2 szt
  • seler naciowy

    3 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • ziele angielskie

    5 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 szt
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę wraz ze wszystkimi składniki gotuję aż do miękkości warzyw-ok 20 min.
Następnie wszytsko przecedzam.
Zostaje nam piękny- lekko pomarańczowy kolor bulionu.


Oczywiście to mój przepis na podstawowy bulion. Można według uznania dodać np pietruszkę również bardzo fajny smak czy pora. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat