Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulion rybny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości grzbietowe ryb 500 g
włoszczyzna 150 g
kostka rosołowa 1 szt
sól do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion rybny

Kości oczyścić,opłukać,dodać do garnka wraz opłukanymi i obranymi warzywami,zalać wodą i osolić,gotować około 20 minut,cebulę obrać,przekroić na połowy i podpiec na płycie kuchennej,dodać do wywaru,wrzucić kostkę rosołu,doprawić do smaku,następnie odstawić do sklarowania i odcedzić do innego naczynia,podawać w filiżankach,jako dodatek można zastosować surowe żółtko rozbite w bulionie,paluszki lub paszteciki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 23.06.2011 08:18
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak