Bulion na kosci wieprzowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kość wieprzowa

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • cebula

  • seler

  • marchewka

  • sól

  • por

  • pietruszka

  • lubczyk

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W kazdej porzadnej kuchni powinien byc moim zdaniem zawsze rosol. Jest to baza do sosow czy zup. Moj rosol najczesciej jest polaczeniem smakow kaczych i kurzych ;) Jednak czasami, gdy akurat nie gotuje typowego rosolu, na kosci wieprzowej przygotowuje bulion.
Podobnie jak przy tradycyjnym rosole-kosc razem z wszystkimi warzywami i przyprawami zalewam woda i ustawiam na maly ogien-zeby ''dochodzil'' w swoim czasie :)
Nie wyobrazam sobie kuchni bez takiego bulionu :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 03.11.2013 15:55
na pewno dobry.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat