Bulgur z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Kasza

  • bulgur

    100 g
  • papryka żółta

    0,5 szt.
  • pomidorki koktajlowe

    10 szt.
  • oliwki czarne

    1 garść
  • cebula czerwona

    0,5 szt.
  • kapary

    1 łyżka
  • pestki słonecznika

    2 łyżki
  • mięta świeża siekana

    1 garść
  • roszponka

    1 garść
  • bazylia świeża

    1-2 łyżki
  • sól i pieprz

Dressing

  • miód

    0,5 łyżki
  • Musztarda francuska Prymat

    0,5 łyżki
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odsączamy, odstawiamy i studzimy. Kroimy warzywa: pomidorki na pół, cebulę w drobne piórka, a paprykę w najwęższe paski, jakie uda się Wam uzyskać. Oliwki zostawiamy w całości. Mieszamy wszystko w misce, dodając kapary. Jeśli używacie pestek, prażymy je na suchej patelni aż zaczną wydzielać zapach. Wrzucamy do miski, , dodajemy porwaną miętę i bazylię oraz porozdzielane liście roszponki, doprawiamy solą i pieprzem, podajemy (ewentualnie z dressingiem).
Local Foodie
Potrzebujemy: garnek, miskę

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
foczka-ks 18.05.2016 14:00
fajny pomysł na danie, apetyczne
Kolorowa 17.05.2016 20:32
Dobre składniki.
krokus 17.05.2016 11:48
zdrowo, smacznie , aż chce się zjeść
RenataZ-et 17.05.2016 08:05
wygląda bardzo apetycznie
justynkag 17.05.2016 05:12
Bardzo fajna inspiracja
bertpvd 17.05.2016 00:03
piękne podane
czarnalukrecja 16.05.2016 23:18
super, dziekuje za przepis, nawet zrobie w tym tygodniu , wyglada cudownie :)
Stenka 16.05.2016 21:16
zdrowe i smaczne, ja stosuję do sałatek bulgur drobny, który nie trzeba gotować, tylko zalać wrzątkiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat