Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulgur z warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kasza

bulgur 100 g
papryka żółta 0,5 szt.
pomidorki koktajlowe 10 szt.
oliwki czarne 1 garść
cebula czerwona 0,5 szt.
kapary 1 łyżka
pestki słonecznika 2 łyżki
mięta świeża siekana 1 garść
roszponka 1 garść
bazylia świeża 1-2 łyżki
sól i pieprz

Dressing

miód 0,5 łyżki
Musztarda francuska Prymat 0,5 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
sól i pieprz

Porada

Potrzebujemy: garnek, miskę

Przepis i sposób przygotowania na: Bulgur z warzywami

Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odsączamy, odstawiamy i studzimy. Kroimy warzywa: pomidorki na pół, cebulę w drobne piórka, a paprykę w najwęższe paski, jakie uda się Wam uzyskać. Oliwki zostawiamy w całości. Mieszamy wszystko w misce, dodając kapary. Jeśli używacie pestek, prażymy je na suchej patelni aż zaczną wydzielać zapach. Wrzucamy do miski, , dodajemy porwaną miętę i bazylię oraz porozdzielane liście roszponki, doprawiamy solą i pieprzem, podajemy (ewentualnie z dressingiem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 18.05.2016 14:00
fajny pomysł na danie, apetyczne
Kolorowa 17.05.2016 20:32
Dobre składniki.
krokus 17.05.2016 11:48
zdrowo, smacznie , aż chce się zjeść
RenataZ-et 17.05.2016 08:05
wygląda bardzo apetycznie
justynkag 17.05.2016 05:12
Bardzo fajna inspiracja
bertpvd 17.05.2016 00:03
piękne podane
czarnalukrecja
czarnalukrecja 16.05.2016 23:18
super, dziekuje za przepis, nawet zrobie w tym tygodniu , wyglada cudownie :)
Stenka 16.05.2016 21:16
zdrowe i smaczne, ja stosuję do sałatek bulgur drobny, który nie trzeba gotować, tylko zalać wrzątkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak