Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulgur z warzywami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulgur 300 g
pomidory 2 szt
ogórek sałatkowy 1 szt
sok z cytryny 1/2 szt
natka pietruszki
bazylia świeża
mięta świeża siekana
oliwki czarne Smak
oliwa
bulion warzywny 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Bulgur z warzywami

Zagotuj bulion warzywny w 400 ml wody. Odmierz taką samą objętość kaszy i bulionu . Zalej kaszę gorącym bulionem , zakryj i odstaw aby kasza wchłonęła bulion. /Można ugotować podobnie jak kaszę ( np. gryczaną). Wlej oliwę i mieszaj łyżką , aż kasza trochę ostygnie i zrobi się sypka.
Pomidory pokrój w kostkę , ogórka bez skórki tak samo. Zioła posiekaj. Wymieszaj warzywa i zioła z kaszą oraz oliwki . Dopraw sokiem z cytryny , solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 04.12.2014 10:55
smaczne i zdrowe danie
Monika-twin 04.12.2014 08:57
ale wyglada pysznie
Kolorowa 03.12.2014 19:34
uwielbiam kasze bulgur ;)
IwonaDD 03.12.2014 18:36
pożywne i zdrowe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak