Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulgur z warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Nasza ulubiona kasza w lekkiej, warzywnej odsłonie.

Składniki:

Składniki:

bulgur 100 gramów
masło klarowane 1 łyżeczka
ząbek czosnku 1 sztuka
pomidory 2 sztuki
cukinia 200 gramów
marchew 1 sztuka
szalotka 1 sztuka
por 1 sztuka
orkisz 1 puszka
natka pietruszki 3 łyżki
kumin 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bulgur z warzywami

Kaszę gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu, osączamy, studzimy.
Pomidory sparzamy, usuwamy skórę, kroimy.
Cukinię i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Orkisz osączamy z zalewy.
Por kroimy w krążki.
Szalotkę kroimy w piórka.
Czosnek siekamy.
Na rozgrzane masło wrzucamy czosnek i pomidory. Smażymy przez chwilę, by aromaty połączyły się. Dodajemy pozostałe warzywa razem z kuminem i smażymy do ich miękkości.
Łączymy z kaszą, chwilę podsmażając, doprawiamy solą.
Podajemy z posiekaną natką pietruszki lub kolendry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak