Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulgur z kiełbaskami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulgur
kiełbaski
zielona papryka
pomidory
seler naciowy

Przepis i sposób przygotowania na: Bulgur z kiełbaskami

SKŁADNIKI: 4 szklanki bulguru, 70 dag kiełbasek wieprzowych, 7 szklanki wody, 5 łyżek oleju, 2 łyżki pasty pomidorowej, 1/4 szklanki posiekanej zielonej papryki, 2 pokrojone w kostkę pomidory, szczypta oregano, 1 łyżeczka roztartego czosnku, szczypta czarnego pieprzu, 1 liść laurowy, 1/4 szklanki posiekanego selera, 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki, 1 łyżeczka posiekanej kolendry, 1 łyżeczka rozmarynu, sól.

SPOSÓB WYKONANIA: Na oleju smażyć na złoto kiełbaski. Dodać paprykę, czosnek, seler i pomidory. Wymieszać. Dusić na małym ogniu przez 2 minuty. Dodać pastę pomidorową, sól oraz pozostałe zioła i przyprawy. Wlać szklankę wody. Dodać bulgur. Wymieszać. Przykryć i gotować - co jakiś czas mieszając i podlewając wodą - na małym ogniu przez 35 minut. Doprawić solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak