Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulgur z cielęciną

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona 1/2 szkl
bulgur 3/4 szkl
cielęcina 300 g
por (biała część)
marchewki 2-3 szt (młode)
cebula 1 szt
ząbki czosnku 4 szt
bulion warzywny 500 ml
masło 2 łyżki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
curry
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bulgur z cielęciną

Fasolę moczymy przez noc ,następnie gotujemy ją w tej samej wodzie w której się moczyła (do miękkości). Następnie osączamy i płuczemy.
W garnku szklimy na maśle pokrojoną w piórka białą część pora ,startą na grubych oczkach marchew i zalewamy bulionem ,zagotowujemy. Dodajemy osączoną fasolkę ,gotujemy 5 min.
Cielęcinę razem z pokrojoną w kostkę cebulą i posiekanym czosnkiem ,smażymy na łyżce masła. Całość przekładamy do garnka z bulionem ,chwilę gotujemy i wsypujemy kaszę. Zmniejszamy płomień i gotujemy do momentu kiedy kasza spęcznieje i wchłonie cały płyn. Do smaku doprawiamy mieloną wędzoną papryką ,solą oraz pieprzem. Opcjonalnie można dodać odrobinę curry w proszku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 07.05.2015 10:01
jakie to dobre z cielęcinką mniam
Ania321 07.05.2015 00:23
Bardzo apetyczne danie :)
Iwusia 06.05.2015 23:10
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak