Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Kasza z warzywami:
-
cienka kiełbasa
500 g -
kasza bulgur
200 g -
cebule
2 sztuki -
czosnek ząbki
3 sztuki -
pomidory
4 sztuki -
koper
1 pęczek -
rosół
100 ml -
masło klarowane
2 łyżki -
sól
1 łyżeczka -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Kaszę ugotować al`dente w osolonym wrzątku.
Bób także gotować w osolonym wrzątku do miękkości z dodatkiem 2-3 gałązek kopru.
Kiełbasę pokroić w kostkę.
Cebulę posiekać drobno, czosnek pokroić w cienkie półplasterki.
Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło, zrumienić kiełbasę, dodać cebulę z czosnkiem.
Kiedy się zeszklą, dołożyć pomidory, a gdy zaczną się rozpadać i wytworzą sos dołożyć kaszę i bób.
Wlać rosół/bulion.
Danie doprawić solą, pieprzem oraz koperkiem.
Dusić do wchłonięcia przez kaszę płynów.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się