Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułgarski pilaw

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 60 dag
cebula biała 1 szt.
marchewki 3 szt.
pomidory 3 szt.
olej
Liść laurowy suszony Prymat
sól i pieprz
ryż 25 dag
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: bułgarski pilaw

Mięso pokrój w kostkę. Oprósz solą i pieprzem, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce. Następnie rumień je na oleju. Cebulę obierz, pokrój w piórka. W żeliwnym rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju, przesmaż na nim cebulę. Wsyp ryż, przesmaż mieszając. Dodaj obraną startą marchewkę, obrane , pokrojone w kostkę pomidory, mięso, listek laurowy i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Zalej wodą, dodaj kostkę bulionową i paprykę do smaku, zagotuj. ewentualnie przełóż do naczynia do zapiekania, szczelnie przykryj, piecz ok. 40 minut w temp. 180.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 19.11.2012 11:03
ciekawe danie;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak