Bułgarska zupa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała część pora

    50dag
  • margaryna

    3łyżki
  • mąka pszenna

    2łyżki
  • żółtko jaja

    3szt
  • jogurt naturalny

    20dag
  • mleko

    2łyżki
  • szczypiorek

    2łyżki
  • sól

  • pieprz

  • twaróg

    15dag (pełnotłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory oczyścić obrać drobno pokroić. Zeszklić na margarynie zalać 6 szklankami wody i gotować do miękkości. Przyprawić solą i pieprzem. Wrzucić kulkę ugniecioną z pozostałej margaryny oraz mąki i zagotować. Dodać ser. Po zdjęciu z ognia wlać do zupy jogurt roztrzepany z żółtkami oraz 2 łyżkami mleka i wymieszać. Posypać szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewaa 12.02.2012 14:51
ciekawa zupka
anna186 21.11.2011 17:19
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat