Bułgarska jajecznica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    8 szt.
  • papryka czerwona

    2 szt.
  • orzechy włoskie

    2 łyżki/posiekanych
  • ketchup pikantny

  • sól i pieprz

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Paprykę oczyścić, podpiec w piekarniku, obrać i pokroić. Jajka wymieszać z papryką, ketchupem, orzechami, przyprawić do smaku i wszystko dobrze rozbełtać. Wylać na rozgrzany tłuszcz i mieszając smażyć do uzyskania odpowiedniej gęstości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat