Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki zapiekane z pasztetem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cienkich plasterków sera, użyłam Zbójnickeigo, ale dajcie taki jaki lubicie 8-12
posiekany szczypior do posypania:
kajzerka kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki zapiekane z pasztetem

Bułki przekroić poziomo na pół, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia albo folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 2-3 min. aż zaczną się rumienić. Wyjąć i na każdej połówce ułożyć po plasterku sera, na to plaster pasztetu i znów plaster sera - wstawić z powrotem do piekarnika na ok. 3-5 min.. - ser ma się roztopić a bułki zrumienić. Po wyjęciu każdą zapiekankę posmarować ketchupem i posypać szczypiorkiem. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna223 24.10.2010 14:31
robię czesto takie zapiekane bułeczki ale z pasztetem nie robiłam, fajny pomysł
kasiurek 07.10.2010 09:13
fajny sposob na smaczna kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak