Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z twarogu i otrębów (bez mąki)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 sztuki

twaróg 200 gram (chudy)
jajko 1 sztuka
otręby pszenne 4 łyżki
otręby owsiane 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1/3 łyżeczki

Dodatkowo (opcjonalnie)

jajko
przyprawy

Porada

Robi się je ekspresowo i tak samo szybko znikają, bo smakują nawet bez żadnych dodatków. Kolejną zaletą jest ich świeżość, gdyż nawet na drugi dzień są tak samo miękkie i wilgotne - tak jak tuż po upieczeniu.

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z twarogu i otrębów (bez mąki)

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie połączyć.
Krok 1 - Bułeczki z twarogu i otrębów (bez mąki) foto
2
Z ciasta uformować 4 bułeczki.
Bułki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmieszanym jajkiem i oprószyć dowolnymi dodatkami.
(Powinny być okrągłe i nie należy ich mocno spłaszczać, ponieważ po upieczeniu będą płaskie.)
Krok 2 - Bułeczki z twarogu i otrębów (bez mąki) foto
3
Piec (w rozgrzanym) piekarniku około 30 minut w 180 stopniach.
(Powinny być zapieczone.)
Pozostawić do ostygnięcia.
Krok 3 - Bułeczki z twarogu i otrębów (bez mąki) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.11.2017 23:13
Dobre bułki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak