bułeczki z nadzieniem mięsno-warzywnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto na 4-5 szt

  • mąka

    2 szklanki
  • sól

    1 łyżeczka
  • woda letnia

  • drożdże

    1/3 kostki

farsz

  • pieczarki

    300 gr
  • cebula biała

    1 szt
  • groszek konserwowy

    1/23 szklanki
  • kiełbasa

    200 gr
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku

oraz

  • szczypiorek

  • parmezan

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - bułeczki z nadzieniem  mięsno-warzywnym foto
ciasto:
w misce rozkrusz drożdże dodaj mąkę ,sól oraz wlej tyle letniej wody aby zagnieść ciasto,wyrabiaj około 5 minut, podsyp mąką i zostaw na pół godz,
po tym czasie podziel ciasto na części , każdą część rozwałkuj na prostokąt końce zakręć i zostaw na 10 -15 minut
Krok 2 - bułeczki z nadzieniem  mięsno-warzywnym foto
w tym czasie pokrój kiełbasę i podsmaż z pokrojoną cebulą
Krok 3 - bułeczki z nadzieniem  mięsno-warzywnym foto
dodaj pokrojone pieczarki
Krok 4 - bułeczki z nadzieniem  mięsno-warzywnym foto
oraz groszek
podduś
dopraw
Krok 5 - bułeczki z nadzieniem  mięsno-warzywnym foto
nadziewaj ,na górę zetrzyj parmezan
piecz 15 minut w 190 stopniach
Krok 6 - bułeczki z nadzieniem  mięsno-warzywnym foto
po upieczeniu posyp szczypiorkiem
SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka01 21.03.2015 22:19
wyglądają bardzo apetycznie :)
IKrakowianka 21.03.2015 20:48
super bułeczki
Konczi 21.03.2015 20:21
pysznie u Ciebie :)
Jagódka77 21.03.2015 19:40
pomysł rewelacyjny wykonanie również
agnieszka214 21.03.2015 19:24
bardzo fajny pomysł super
paulina2157 21.03.2015 19:18
bardzo fajny przepis, takie bułeczki maszą być bardzo syte
Adamorek 21.03.2015 19:04
apetycznie to wygląda
bertpvd 21.03.2015 18:59
pyszny przepis !
Internetowa Kuchnia 21.03.2015 18:51
Super przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat