Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
ciasto na 4-5 szt
-
mąka
2 szklanki -
sól
1 łyżeczka -
woda letnia
-
drożdże
1/3 kostki
farsz
-
pieczarki
300 gr -
cebula biała
1 szt -
groszek konserwowy
1/23 szklanki -
kiełbasa
200 gr -
sól do smaku
-
pieprz
do smaku
oraz
-
szczypiorek
-
parmezan
Przepis i sposób przygotowania bułeczki z nadzieniem mięsno-warzywnym
Kroki postępowania

w misce rozkrusz drożdże dodaj mąkę ,sól oraz wlej tyle letniej wody aby zagnieść ciasto,wyrabiaj około 5 minut, podsyp mąką i zostaw na pół godz,
po tym czasie podziel ciasto na części , każdą część rozwałkuj na prostokąt końce zakręć i zostaw na 10 -15 minut



podduś
dopraw

piecz 15 minut w 190 stopniach

SMACZNEGO
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się