Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z farszem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
cebula 1,2 sztuki
ogórki kiszone 7 sztuk
szynka 50 dag
bułki kajzerki 10 bułek
ketchup
olej do smażenia
ser 10 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z farszem

Kroki postępowania

1
Kroimy ogórki,pieczarki,szynkę i cebulę w kosteczkę.
Krok 1 - Bułeczki z farszem foto
2
Kroimy bułki od góry i wydłubujemy środek.
Krok 2 - Bułeczki z farszem foto
3
Patelnię z olejem kładziemy już na ogniu. Czekamy, aż olej się nagrzeje. Następnie wrzucamy pieczarki.
Mieszamy około 5,6 minut. Następnie dodajemy cebulę i po krótkim czasie szynkę, a na sam koniec wrzucamy ogórki.
Po dwóch minutach doprawiamy ketchupem do smaku.
Krok 3 - Bułeczki z farszem foto
4
Faszerujemy bułki.
Krok 4 - Bułeczki z farszem foto
5
Przykrywamy.
Krok 5 - Bułeczki z farszem foto
6
Pokrywamy serem.
Krok 6 - Bułeczki z farszem foto
7
Nastawiamy piekarnik na 160/180 stopni i wkładamy bułeczki.
Krok 7 - Bułeczki z farszem foto
8
Kiedy ser roztopi się na bułkach, będą już gotowe.
Smacznego!
Krok 8 - Bułeczki z farszem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jusiaa 27.12.2013 13:52
Świetne, bardzo pomysłowe.
norweska20 27.12.2013 13:42
super na imprezę
eMMe 27.12.2013 13:41
Fajna przekąska:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak