Bułeczki z farszem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąki

    3 szklanki
  • margaryny

    50 g
  • drożdży

    4 dag
  • mleko

    0,5 szklanki
  • cukru i mąki(do rozczynu)

    1 łyżka
  • Farsz:

  • pieczarki

    25 dag
  • cebule

    2 sztuki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • oregano

    1 szczypta
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • jajko

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bułeczki z farszem foto
Mleko lekko podgrzać.Przelać do miseczki,rozkruszyć drożdże i wsypać łyżkę cukru i mąki.Odstawić na 15 min.Do drugiej miski wsypać mąkę,margarynę wbić jajka i wlać rozczyn.Wyrobić ciasto.Odstawić do wyrośnięcia i przykryć ściereczką.
Krok 2 - Bułeczki z farszem foto
Farsz: Pieczarki i cebulę opłukać i obrać.Pokroić w kosteczkę,Na patelni rozgrzać olej.Wrzucić pokrojone pieczarki i cebulę.Przyprawić solą,pieprzem i oreganem,wymieszać.Zagęścić bułką tartą.Zasmażyć. Części ciasta podzielić na porcje i włożyć w środek farsz i formować bułeczki
Krok 3 - Bułeczki z farszem foto
Ułożyć na wysmarowanej blaszce bułeczki i posmarować rozmąconym jajkiem.Piec w piekarniku ok 25 min w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 16.12.2012 18:42
dobre nadzienie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat