Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z budyniem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
cukier 15 dag
drożdże 5 dag
margaryna 7 łyżek
jajko 1 sztuka
mleko 1 szklanka
sól 1 szczypta
mieszanka bakaliowa 1 szklanka
budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko do budyniu 2 szklanki
cukier puder 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z budyniem

Mąkę przesiać do miski dodać pokruszone drożdże, połowę cukru, jajko, sól, mleko i dwie stopione łyżki margaryny. Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Pozostałą margarynę stopić i posmarować nią rozwałkowane ciasto, posypać resztą cukru i mieszanką, zwinąć jak roladę. Pokroić na porcje lekko spłaszczyć. Budyń ugotować i nakładać na środek bułek małe kleksy budyniu, brzegi posmarować jajkiem. Odstawić jeszcze na 15 minut, piec około 15-20 minut w temp 200st, upieczone posypać cukrem pudrem. Bułeczki można robić też z marmoladą lub serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 23.03.2012 08:20
uwielbiamy te bułki z budyniem..
pawel6 05.05.2011 19:06
uwielbiam takie bułeczki
ewasylwia 05.05.2011 10:47
jesteś niemożliwa z tymi słodkościami, znowu pyszności
Misiabe 05.05.2011 09:07
Super!!
Małgorzata113 05.05.2011 08:21
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak