Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki pieczarkowo - serowe Zewy
Dodać szpinak i smażyć do rozmrożenia szpinaku, doprawić a potem wystudzić.
Pomidory i oba sery drobno pokroić i dodać do pieczarek, wymieszać farsz.
W razie potrzeby jeszcze doprawić.
Drożdże wymieszać z cukrem i mlekiem w misce.
Potem wlać olej i wsypać mąkę zmieszaną z solą i wyrobić ciasto.
Zakryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia.
Potem rozwałkować i rozłożyć na cieście nadzienie i zwinąć roladę.
Pokroić ją na 12 części i każdą włożyć do wgłębień formy do muffinek wysmarowanej masłem i wysypanej mąką.
Zakryć ściereczką i zostawić do podrośnięcia.
Potem posmarować rozmąconym jajkiem i posypać sezamem.
Wstawić formę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 10 minut a potem zmniejszyć do 180 stopni i piec jeszcze 15 minut.
Upieczone babeczki delikatnie wyjąc po chwili z formy i zajadać.