Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki otrębowo-twarogowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały chudy 200g
mleko 3,2% 50 ml
Soda oczyszczona Prymat 1/5 łyżeczki
jajko 3
otręby owsiane 6 łyżek
otręby pszenne 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Kminek mielony Prymat do smaku
babka płesznik łupiny nasienne 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki otrębowo-twarogowe

Kroki postępowania

1
Otręby owsiane i psznne zmielić/zmiksować na mączkę typu graham.
Krok 1 - Bułeczki otrębowo-twarogowe foto
2
Ser twarogowy przełożyć do wyższego pojemnika i wbić całe jajka.
Krok 2 - Bułeczki otrębowo-twarogowe foto
3
Zmiksować na możliwie gładką masę dolewając mleko i dodając sól.
Krok 3 - Bułeczki otrębowo-twarogowe foto
4
Wsypać zmielone otręby, łupiny babki, sodę oraz mielony kminek.
Krok 4 - Bułeczki otrębowo-twarogowe foto
5
Całość zmiksować na gęste ciasto i odstawić na kilka minut, aby trochę spęczniało. W tym czasie nagrzać piekarnik.
Krok 5 - Bułeczki otrębowo-twarogowe foto
6
Szerokie niskie papilotki napełnić ciastem (robię to gałkownicą) i wstawić do nagrznego piekarnika. Piec 20-25 minut.
Ostudzić na kratce.
Krok 6 - Bułeczki otrębowo-twarogowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak