bułeczki nadziewane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    8 szt
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

* Cebulę obieramy i płuczemy.
* Umyte i obrane pieczarki oraz cebulę drobno siekamy.
* Cebulę i pieczarki przekładamy do rondla, dodajemy masło i dusimy. Następnie zagęszczamy mąką roztartą ze śmietaną, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
* Zestawiamy rondel z ognia, dodajemy żółtka i mieszamy.
* Małe bułeczki nacinamy z boku, wy­drążamy i nadziewamy farszem pieczarkowym.
* Przygotowane bułeczki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Smarujemy rozpuszczonym masłem. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat