Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułeczki nadziewane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 8 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: bułeczki nadziewane

* Cebulę obieramy i płuczemy.
* Umyte i obrane pieczarki oraz cebulę drobno siekamy.
* Cebulę i pieczarki przekładamy do rondla, dodajemy masło i dusimy. Następnie zagęszczamy mąką roztartą ze śmietaną, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
* Zestawiamy rondel z ognia, dodajemy żółtka i mieszamy.
* Małe bułeczki nacinamy z boku, wy­drążamy i nadziewamy farszem pieczarkowym.
* Przygotowane bułeczki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Smarujemy rozpuszczonym masłem. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak