Bułeczki francuskie z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1
  • cukier puder

    3 łyżeczki
  • jajko

    1
  • twaróg

    6 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski przekladamy ser bialy, dodajemy doniego cukier puder 9można dodac więcej w razie potrzeby), oraz wbijamy żólto. Mase serową dokładnie mieszamy. Ciasto francuskie dzielimy na 4 duże kwadraty. na srodku kładziemy rownomiernie mase serową. brzegi ciasta francuskiego smarujemy białkiem i składamy ciasto na pół tworząc trójkąt. Bułeczki zapiekamy przez 20 minut w temo 180*. Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 19.05.2012 20:46
apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat