Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki faszerowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułki 3 szt
pieczarki 15 dag
parówki 4 szt
sos sojowy 1 łyżka
szczypiorek
żółty ser 250 g
sól
SOS PIKANTNY

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki faszerowane

Kroki postępowania

1
Z bułeczek odcinamy wierzch i drążymy miąższ.
Krok 1 - Bułeczki faszerowane foto
2
Pieczarki obieramy kroimy w kostkę, parówki w półksiężyce, szczypiorek siekamy, Na patelnie wrzucamy pieczarki, dodajemy sos sojowy i odrobinę soli - przesmażamy w razie potrzeby podlewamy odrobinę wodą, następnie dodajemy pokrojone parówki razem zasmażamy, dodajemy sos i część posiekanego szczypiorku - chwilę razem podsmażamy.
Krok 2 - Bułeczki faszerowane foto
3
Gotowym farszem nadziewamy bułeczki, wypełniamy startym żółtym serem i zapiekamy do rozpuszczenia sera.
Krok 3 - Bułeczki faszerowane foto
4
Posypujemy bułeczki szczypiorkiem. Podajemy na ciepło
Krok 4 - Bułeczki faszerowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 25.12.2012 20:13
pychota
kuklik 25.12.2012 20:13
pychota
Dorian 14.12.2012 15:22
super
smakowita 29.07.2012 15:28
pyszności !
Konczi 28.07.2012 19:27
polecam !
Babuszka 28.07.2012 16:15
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak