Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki dyniowe z serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

puree z dyni 200 gram
woda 100 ml
olej 3 łyżki
cukier 1 łyżeczka
drożdże świeże 20 gram
mąka pszenna typ 650 500 gram
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 1 płaska łyżeczka
ser żółty kilka lasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki dyniowe z serem

Przygotować puree dyniowe. Dynie upiec w piekarniku około 40-50minut. Przestudzić i miąższ zblendować.

Do jeszcze letniego musu z dyni dodać pokruszone drożdże i cukier. Pozostawić na kilka minut aż drożdże ruszą.

Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Pozostawić w ciepłe miejsce na 1-1,1/2 godziny.

Ciasto podzielić na 10-12 części. Formować bułeczki.

Piec w 180stopniach ok. 20minut. Na 3 minuty przed końcem pieczenia położyć na bułce plasterek sera i poczekać aż się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak