Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki drożdżowe z jabłuszkiem i serem
Kroki postępowania
Podgrzewamy napój ryżowy i dodajemy do niego ksylitol , mieszamy do rozpuszczenia następnie dodajemy do składzików suchych.
Całość wyrabiamy najlepiej robotem z parę minut.
Smarujemy serem z wiaderka , a na niego wykładamy jabłuszka prażone .
Składamy ciasto tak jak niżej na obrazu jest pokazane.
Kroimy na 8-10 części i skręcamy prawa lewa .
Kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i kładziemy bułeczki.
Zostawiamy je na 30 minut aby wyrosły.
Pieczemy w 170 stopniach koło 25 minut .
Kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i kładziemy bułeczki.
Zostawiamy je na 30 minut aby wyrosły.
Pieczemy w 170 stopniach koło 25 minut .