Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki cebulowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1-2 sztuki
mąka pszenna 2 i 3/4 szklanki
drożdże 15 gram
cukier 1 łyżeczka
sól 1,5 łyżeczki
masło 1,5 łyżki
woda 3/4 szklanki
mleko 1/4 szklanki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki cebulowe

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju i posolić do smaku
Krok 1 - Bułeczki cebulowe foto
2
W letnim mleku rozpuścić drożdże ,cukier, 1 łyżeczkę mąki - odstawić na 15min. Następnie mąkę przesypać do miski dodać sól, masło,rozpuszczone drożdże i letnią wodę - wyrobić ciasto pod koniec dodać cebulkę wyrobić i zostawić do wyrośnięcia na 1h
Krok 2 - Bułeczki cebulowe foto
3
Ciasto podzielić na 6 części ,uformować bułeczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem z 1 łyżką mleka.
Krok 3 - Bułeczki cebulowe foto
4
Piec 20 minut w temp 180 stopni
Krok 4 - Bułeczki cebulowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 25.02.2013 21:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak