Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczka kajzerka nadziewana

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kajzerka 1 bułka
pieczarka 1 duza
szynka konserwowa 1 plaster
Kukurydza z Puszki 1 łyzka
jajko 1 szt
ser gouda 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczka kajzerka nadziewana

*na 1 porcję

Odcinamy czubek bułki i wydrążamy środek.

Pieczarkę myjemy, obieramy, kroimy w półplasterki i ewentualne podsmażamy (może być surowa). Szynkę kroimy w kostkę.

Do wydrążonej bułki wkładamy zmieszane kawałki pieczarek, kukurydzę, szynkę i 1 łyżkę startego żółtego sera. Na wierzch wbijamy jajko uważając żeby się nie „rozlało”.

Pieczemy 5 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C, następnie posypujemy resztą żółtego sera i pieczemy kolejne 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 23.06.2012 23:50
Proste i smaczne :)
angelika14 21.06.2012 14:27
pyszności
smakowita 12.06.2012 10:05
pyszna
Grażyna13 06.06.2012 12:26
Podoba mi się :)
Małgosia6 31.01.2012 19:33
super bu?a;]
Wacław 01.08.2011 10:06
dobre śniadanko !
ziutula
ziutula 24.06.2011 11:24
pyszne jedzonko...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak