Buławik po portugalsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buławik

    1 kg
  • mąka

    100 g
  • olej

    200 g
  • cytryna

    1 szt
  • papryka

    2 szt
  • jabłko

    2 szt
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczoną rybę wyfiletować,ściągnąć skórę,pokroić na porcje,osolić,dodać,pieprz,obtoczyć w mące i usmażyć na oleju,jabłka obrać,pokroić w paski,obraną cytrynę pokroić w kostkę,rozgrzać olej,dodać paprykę ,jabłka i cytrynę,poddusić 5 minut,doprawić sos,następnie sos wystudzić,rybę ułożyć na półmisku i zalać sosem,podawać z pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat