Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bukiet sałat z serem i miętą

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka sałat 1 op
mięta 1 pęczek
oliwa 4 łyżki
tymianek 1/2 łyżeczki
sól, pieprz
ocet jabłkowy 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
biały ser 150 chudy
kabanos 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Bukiet sałat z serem i miętą

Sałaty umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Posypać pokruszonym białym serem oraz pokrojonymi w ukośne kawałki kiełbaskami i miętą. Oliwę zmieszać z octem jabłkowym, tymiankiem, przeciśniętym ząbkiem czosnku, doprawić do smaku. Sosem polać sałatkę. Przed podaniem doprawić jeszcze całość świeżo zmieloną solą i pieprzem. Udekorować ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 11.10.2013 22:40
ależ wspaniale wygląda
caralajna 09.10.2013 07:53
bardzo fajna sałatka
tatiana2 07.10.2013 12:44
fajna sałatka :)
Agnieszka_B 06.10.2013 22:25
Apetyczna kompozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak