Bukiet sałat z serem i miętą

Bukiet sałat z serem i miętą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mieszanka sałat

    1 op
  • mięta

    1 pęczek
  • oliwa

    4 łyżki
  • tymianek

    1/2 łyżeczki
  • sól, pieprz

  • ocet jabłkowy

    1 łyżeczka
  • czosnek

    1 ząbek
  • biały ser

    150 chudy
  • kabanos

    250 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bukiet sałat z serem i miętą

Sałaty umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Posypać pokruszonym białym serem oraz pokrojonymi w ukośne kawałki kiełbaskami i miętą. Oliwę zmieszać z octem jabłkowym, tymiankiem, przeciśniętym ząbkiem czosnku, doprawić do smaku. Sosem polać sałatkę. Przed podaniem doprawić jeszcze całość świeżo zmieloną solą i pieprzem. Udekorować ziołami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Iwusia 11.10.2013 22:40
ależ wspaniale wygląda
caralajna 09.10.2013 07:53
bardzo fajna sałatka
tatiana2 07.10.2013 12:44
fajna sałatka :)
Agnieszka_B 06.10.2013 22:25
Apetyczna kompozycja :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat