Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bukiet sałat z łososiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

miks sałat 1 torebka
łosoś 30 dag
makaron 10 dag- w kształcie ryżu
oliwki zielone Smak 10 dag
pomidor 2 sztuki
ogórek 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
rzodkiewka pęczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 3 łyżki

Sos winegret

ocet winny 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
Bazylia suszona Prymat szczypta
sól szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bukiet sałat z łososiem

1.
Łososia myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w grubą kostkę skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem zielonym utartym w moździerzu polewamy oliwą i mieszamy.Odstawiamy na 20 minut, po tym czasie smażymy rybę na patelni. Zostawiamy do wystudzenia
2.
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości, przelewamy wodą osączamy na sicie. Miks sałat przesypujemy do miski . Ogórek pomidory i rzodkiewkę myjemy, kroimy w grubą kostkę, oliwki osączamy z zalewy.Mieszamy z sałatą oraz rybą i makaronem.
3.
Sos winegret: Ocet winny ucieramy z solą do rozpuszczenia wlewamy oliwę dodajemy pieprz oraz bazylię mieszamy, polewamy sałatkę. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 17.05.2015 21:07
bardzo taką lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak