Przepis i sposób przygotowania na: Bukiet rybny
2.Ziemniaki ugotować w mundurkach; Po ugotowaniu obrać ze skórki i pokroić w plastry, ułożyć z plastrów ziemniaków pierwszą warstwę na talerzu, następnie posypać obficie natką pietruszki i polać olejem z oliwek.
3.Oczyszczone i opłukane rybki, wysuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie obtoczyć w mące ze szczyptą soli; Ja zazwyczaj wsypuję mąkę do papierowego woreczka, dodaje rybki, następnie potrząsam energicznie całością,jeśli były dobrze osuszone rybki po wyjęciu z woreczka powinny być idealnie obtoczone mąką.
4.Smażyć rybki na głębokim oleju przez kilka minut, a następnie odsączyć z oleju na ręczniku papierowym;
5.Rybki wyłożyć na ziemniaki,jeszcze tylko szczypta soli, swieżo mielonego pieprzu i gotowe.
Smacznego!