Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bukiet jarzyn

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata kilka liści
pomidor 1 szt
fasolka szparagowa 10 dag
marchew
papryka kawałek
natka pietruszki
jogurt 5 łyżek
sos czosnkowy 1 łyzka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bukiet jarzyn

Sałatę myjemy i osuszamy. Poidora myjemy i kroimy w mniejsze kawałki.Marchew obieramy, myjemy i kroimy w zapałkę. Papryke myjemy i kroimy w piórka. Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końce i gotujemy w osolonym wrzątku, studzimy. Wszystkie warzywa układamy dekoracyjnie na talerzu. Jogurt mieszamy z sosem czosnkowym, doprawiamy do smaku sola i pieprzem, polewamy sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak