Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bukiecik lilii na pary.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 5 szt
śmietana 18 proc 2 łyżki
papryka żółta 0,25 szt
koperek
twaróg 4 (półtłusty)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
jabłko winne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bukiecik lilii na pary.

Twaróg utrzeć ze śmietaną.
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach ,połączyć ze śmietaną ,dodać grubą sól morską.
Na każdy plaster szynki nałożyć masę twarogową , zwinąć w stożek i wsunąć kawałeczek papryki.
Pąki lilii ułożyć na półmisku dodając łodyżki z koperku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata999 03.03.2014 16:17
Ładniejsze niż w kwiaciarni.
bazylka 02.03.2014 23:59
Piękny bukiecik i jadalny.
DorotaZ 01.03.2014 21:51
Wow wyjątkowo podana przystawka:)
Mniam 01.03.2014 16:13
Pięknie podana przystawka.
marcia7 01.03.2014 14:15
dobra przystawka
mikrusiak 01.03.2014 13:34
ładnie się prezentują...:)
Marta1986 01.03.2014 13:27
ciekawe i smaczne
drmaciej 01.03.2014 12:39
ja dodaję jeszcze chrzan :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak