Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowy krem do ciast, tortów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 40 g
cukier 5 łyżek
mleko 500 ml
mąka pszenna 3 łyżki
margaryna 250 g
kakao 1 łyżeczka

Porada

Ważne! Margaryna musi mieć temperaturę pokojową dlatego dobrze jest wcześniej wyjąć je z lodówki.

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowy krem do ciast, tortów

Kroki postępowania

1
W 200 ml mleka rozrabiamy budyń oraz mąkę pszenną.
Krok 1 - Budyniowy krem do ciast, tortów foto
2
Pozostałą część wlewamy do garnka i gotujemy z cukrem. Gdy mleko wrze dolewamy proszek budyniowy i energicznie mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej masy.
Krok 2 - Budyniowy krem do ciast, tortów foto
3
Studzimy. Mikserem ucieramy margarynę, stopniowo dodajemy po jednej łyżce budyniu. Pod koniec dodajemy kakao. Miksujemy tak długo aż powstanie puszysty krem.

Krok 3 - Budyniowy krem do ciast, tortów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 13.11.2014 21:05
fajny krem
Aannkaa82 13.11.2014 20:20
Mój ulubiony krem do tortów :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak