Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyniowy jablecznik

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
margaryna 1 szt
jajko 2 szt
cukier 1,5 szklanki
mleko 1/2 l
budyń 2 szt
jabłko 1 kg
cynamon 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: budyniowy jablecznik

ciasto zagniatamy z maki, cukru - 1 szklanka, margaryny i jajek, dzielimy na dwie czesci

na spod walkujemy lub urywamy kawalki cista by pokryc cala powierzchnie brytwanki

nastepnie rzucamy nieduze kawaleczki jablek i posypujemy cynamonem

gotujemy budynie z reszta cukry w pol litra mleka i goracym zalewamy jablka

przykrywamy urywanymi kawalkami cista

pieczemy ok godz.

placek nadaje sie do jedzenia jak calkowicie zastygnie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna24 17.11.2011 12:54
dziekuje za mile komentarze
dorotka0000025 12.11.2011 13:40
pycha
Elżbieta17 23.10.2011 20:30
Wygląda apetycznie:)
Ewelina38 04.10.2011 10:33
rewelacyjny jabłecznik
motomaniak 01.10.2011 14:30
pycha
BernadettaP 30.09.2011 08:23
też go lubię:-)
halina17 29.09.2011 19:09
piekę taki ,jest smaczny
1j1o1l1a1 29.09.2011 19:07
pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak