Budyniowy deser z jagodami

Budyniowy deser z jagodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń śmietankowy

    2
  • mleko

    2,5szkl
  • jagody

    250h
  • cukier

    5łyz
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Budyniowy deser z jagodami

Jagody przebrać, umyć, 2 łyżki odłożyć do dekoracji, resztę zmiksować i zagotować z 2 łyżkami cukru. Jeden budyń przygotować według przepisu na opakowaniu, do drugiego wlać ćwierć szklanki mleka i wymieszać. Pozostałe ćwierć szklanki mleka zagotować z łyżką cukru, dodać jagody i budyń rozprowadzony mlekiem, podgrzewać, mieszając, aż masa zgęstnieje. Nałożyć do pucharków budyń jagodowy i waniliowy, odstawić do ostygnięcia. Przed podaniem przybrać jagodami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Nati 22.09.2010 23:40
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat