Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowiec z galaretką
Kroki postępowania
MASA BUDYNIOWA : 3 szklanki mleka wlać do jednego garnka a dwie do drugiego. Tam gdzie jest więcej mleka dodać masło i wsypać oba cukry a potem zagotować
jajko | 3 |
mąka tortowa | 3 łyżka |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
cukier | 2 łyżka |
cukier waniliowy | 16 g |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
barwnik spożywczy do ciast |
budyń waniliowy | 2 |
żółtko jajek | 4 |
masło | 200 g |
cukier | 2/3 szk |
mąka tortowa | 3/4 szk |
mleko | 5 szk |
śmietana kremówka | 250 g |
cukier | |
barwnik spożywczy do ciast |
galaretka brzoskwiniowa | 2 |
woda | 900 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: