Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowec z krakersami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 2 szt
krakersy 2 opakowania
mleko 750 ml
cukier 1 szkl
żółtko jajek 3 szt
jajko 1 szt
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowec z krakersami

Pół litra mleka zagotować, w pozostałym mleku rozporowadzić budynie, dodać cukier, żółtka i jaja a nastepnie roztrzepać na gładko. Płyn wlać do gotującego się mleka i cały czas mieszać aż do zgęstnienia kremu. Blaszkę wyłożyć krakersami, na to krem, jeszcze raz krakersy i krem. Przykryć warstwą krakersów i polać polewą czekoladową lub roztopioną czekoladą. Gdy przestygnie wstawić do lodówi na co najmniej 3 godziny.
Przepis wystarczy na blaszke o wymiarach 30cmx30cm.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 07.08.2013 23:39
wygląda pysznie
Joanna46 15.03.2012 08:47
Pewnie syte.
agunesu 14.03.2012 15:35
mniaaaaaaaam:) zrobie w najblizszym czasie:d
Anulka75
Anulka75 14.03.2012 15:32
uwielbiam takie ciasta
iziona 14.03.2012 13:26
Świetny !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak