Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowe ciasteczka z czekoladą i rodzynkami.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka tortowa 2 szklanki
budyń waniliowy 1 sztuka
cukier puder pół szklanki
rodzynki pół szklanki
jajko 2 średnie sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżka
czekolada mleczna 5 dag
masło lub margaryna 15 dag

Dodatkowo

mąka pszenna do posypania stolnicy

Porada

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowe ciasteczka z czekoladą i rodzynkami.

Domowe ciasteczka są najlepsze, a wystarczy dosłownie kilka składników i niewielką ilość czasu, żeby cieszyć się pysznym smakiem. Najlepiej smakują z filiżanką aromatycznej kawy lub herbaty. A może Wy upieczecie takie ciasteczka? Bardzo polecam. Zapraszam :)

Wykonanie:

1. Czekoladę kroimy w drobną kosteczkę.

2. Z podanych składników zagniatamy ciasto, dodajemy również pokrojoną czekoladę. Następnie z ciasta formujemy niewielkie kulki, lekko je spłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

3. Ciasteczka pieczemy około 25 minut do zrumienienia.

4. Upieczone ciasteczka studzimy i podajemy. Smacznego życzę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.09.2017 00:50
Dobre ciastka.
dodi 25.09.2017 11:22
apetycznie wyglądają
Bożena Matuszczyk 17.09.2017 23:29
Ładne i smakowite;)
jejkuchnia 17.09.2017 21:39
Ojej, jakie ładne.
iziona 17.09.2017 10:52
Dawno nie piekłam ciasteczek, więc jest dobra okazja by wypróbować te :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak