Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowe babeczki kruche

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szk.
margaryna 0,5 kostka
cukier puder 2 łyżeczki
żółtko jajek 3 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń czekoladowy 1 opak.

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowe babeczki kruche

Kroki postępowania

1
Z podanych składników (oprócz budyniu). Wyrabiamy kruche ciasto.I odstawiamy do lodówki, aby lepiej się lepiło Foremki do babeczek smarujemy dokładnie margaryną i wysypujemy bułką tartą. Foremkę dokładnie wyklejamy ciastem kruchym i nakłuwamy spód widelcem.
Krok 1 - Budyniowe babeczki kruche foto
2
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu.Budyń może być czekoladowy a może być w innym smaku do wyboru do koloru. Po ugotowaniu wypełniamy nim foremki do pełności.Po nałożeniu delikatnie pukamy całą foremką o stół aby ładnie budyń się ułożył.
Krok 2 - Budyniowe babeczki kruche foto
3
Wstawiamy do piekarnika na 30 minut w 180 stopniach. Po wyciągnięciu posypujemy cukrem pudrem.



Smacznego :)
Krok 3 - Budyniowe babeczki kruche foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 23.09.2012 16:30
Lubię babeczki z nadzieniem budyniowym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak