Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowe babeczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 400 ml
cukier 35 g
sok pomarańczowy kilka łyżek
budyń waniliowy 1 (z naturalną wanilią)

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowe babeczki

Z 400 ml mleka odlać 0,5 szklanki i rozmieszać w nim zawartość torebki. Pozostałe mleko posłodzić cukrem i zagotować. Zagotowane mleko odstawić z ognia i wlać rozrobiony proszek. Całość postawić z powrotem na ogień i chwilę gotować ciągle mieszając. Następnie do przygotowanych filiżanek lub foremek do babeczek i oblanych zimną wodą, przygotowany budyń wlać do foremek. Wyrównać, przestudzić i odstawić na ok. 20-30 min. do lodówki. Budyniowe babeczki wyciągnąć na talerzyk, odwracając filiżankę/foremkę do góry dnem. Polać syropem z pomarańczy a na czubek babeczki postawić np. w moim przypadku kawałek arbuza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysia12 03.12.2014 09:04
ciekawe ekstra
malina 17.07.2013 20:31
świetny pomysł
gusia1000 24.06.2013 17:17
Są idealne.
sylwiusia055 24.06.2013 12:30
super deser
Pusia 24.06.2013 09:23
smaczniutkie
Katarzyna59 24.06.2013 07:53
fajny przepis
SmacznaPyza 23.06.2013 21:49
bardzo niechlujnie
Gracer 23.06.2013 20:41
super deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak